3/02/2018

Krok vedľa v mojej zbierke kozmetiky

Táto recenzia asi nebude moc pozitívna. Je to v podstate moja prvá recenzia, v ktorej vám pravdepodobne nebudem nič odporúčať. Avšak treba mať na mysli, že každá/ý sme iná/ý a to, čo jednému nesadne, na to ďalší nemusí dať dopustiť. Čiže ide iba o môj názor, skúsenosť a zhodnotenie produktov, ktoré mi vôbec nesadli. Ale budem určite rada ak sa so mnou podelíte o vaše skúsenosti s týmito produktami, alebo s tými, ktoré nesadli vám.


Nestáva sa mi to síce často, že si kúpim niečo, o čom by som si vopred neprečítala recenzie, alebo aspoň nejaké základné info a tým pádom som s veľkou časťou kozmetiky, ktorú používam spokojná. No za nejaký ten čas sa u mňa nazhromaždila kozmetika, ktorá stojí za nič, a keby som spočítala sumu, ktorú som sa tieto produkty vyhodila mohla som mať niečo ozaj kvalitné.


Tekutý matný rúž Sleek - Matt Me (Fandago Purple)

Tieto rúže boli hitom asi pred cca 2 rokmi, keď sa značka Sleek začala objavovať na rôznych e-shopoch s kozmetikou, ktoré im samozrejme urobili super promo o tom aké sú kvalitné, dlhotrvajúce a v skvelej cene. Ja som dlho odolávala, ale nakoniec som si jeden kúpila aj ja. Ako som písala v článku o matných rúžoch  (prečítaš si ho tu)nad 10 je možné, že som natrafila len na zlý odtieň. Problém je v tom, že tento rúž nevydrží ani jemné oblízanie pier, či rozprávanie. Je to asi jediný tekutý matný rúž, ktorý má konzistenciu ako temperová farba a aj tak vonia/smrdí (?). Ten odtieň je síce nádherný a stačí jedna vrstva, ale naozaj nič neprežije. Jedine, žeby som ho nosila na nejakú príležitosť, kde by som ani ústa neotvorila. Plus sa odtláča nad pery (raz som si veselo vykračovala pešou zónou a čudovala som sa, prečo na mňa toľko ľudí pozerá, keď som sa stretla s kamoškou chytila záchvat smiechu, lebo som mala "fúziky od rúžu"), extrémne ich vysušuje a je to proste celé zle. Zato mne ani nebolo nejako extra smutno za značkou Sleek, že už nie je (nebude) dostupná, keďže viacero ich produktov mi absolútne nesadlo (makeup, ceruzky na oči). Cena tohto rúžu bola okolo 9-10.

Rúž  L´ORÉAL Paris x Balmain (Balmain Instinct)

O tomto rúži som vám už písala, že to bol úplný prepadák. Teda aspoň odtieň Balmain Instinct, ktorý je síce veľmi zaujimavý a má krásny obal, ale to je asi tak všetko. Tento rúž je absolútne nenositeľný a nedá sa ani rovno naniesť na pery. Vždy som sa snažila ho nejako druhou vrstvou naniesť, tam kde chýbal, ale ak sa mi to aj podarilo, tak farba zmizla odtiaľ, kde bola pred tým. Takže opäť vyhodených do koša cca 12. Mala som doma jeden rúž z takej ich kolekcie, ktorá má čierno - zlatý obal a ten rúž bol dobrý. Len tak rozmýšľam, či je to ozaj tým rúžom, alebo stránkou z ktorej som rúž objednávala (feelunique.com). Prečo si som na pochybách sa dočítate nižšie.

Rúž Makeup Revolution - Vamp collection (Vamp)

Od tohto rúžu som neočakávala zázraky, nakoľko som dva rúže v takomto obale od MUR už mala a nebola to žiadna sláva. Objednala som si ho len zato, lebo mi chýbalo pár eur do pošty zadarmo a zaujal ma odtieň, pri ktorom som dúfala, že bude čierny. Avšak nie je, je skôr tmavo fialovo - bordový. Tieto rúže samozrejme nič nevydržia, ale veď čo by som čakala za cca 2€, no nie?

Makeup Bourjois - Healthy Mix (Light vanilla)

Teraz vás možno zaskočím, prečo som sem zadarila aj tento produkt, pretože v článku o makeupoch, ktoré som skúsila v roku 2017 (klikni tu) som ho označila za najlepší makeup z drogérie. Hneď vám to vysvetlím. Na tento makeup som sa ulakomila počas ponovoročných výpredajov na stránke feelunique.com odkadiaľ mám aj spomínaný rúž L´ORÉAL. Jeho cena bola o polovicu nižšia, ako je dmke, takže som si myslela, že to bude úplne mega super kúpa. Keď mi makeup prišiel podľa obalu to bolo presne to isté, čo majú v dmke a ani konzistenciou makeupu sa nejako nelíšil. Avšak som bola nemilo prekvapená tým, ako sa správa makeup na pleti. Ešte spomeniem, že som si kúpila presne aj ten istý odtieň, ako v dmke. Tento makeup z feelunique.com má asi také krytie, ako slabý bb krém, a keď som sa ho pokúsila navrsviť, tak sa nič nedialo (makeup z dmky ma stredné krytie a vrstvením sa dá dosiahnuť aj vyššie). Po cca hodine som sa vždy leskla, mohla som sa zafixovať, ako som chcela nepomohlo. Vždy sa sťažujeme, aké sú produkty u nás na Slovesku na prd oproti tomu, čo kúpime v zahraničí no toto je presne opačný prípad. Tak je zvláštne, že už druhý produkt z feelunique.com nie je taký dobrý, ako som bola zvyknutá. 

Podkladová báza - Oriflame The ONE Illuskin face primer

Táto báza je typický priklad toho, ako produkty menia svoje vlastnosti počas dlhšej doby požívania. Na začiatku som s ňou bola spokojná, ale po istej dobe som prišla nato, že to je katastrofa. Na báze sa makeup extrémne topí a určite vám nepredĺži zivotnosť makeupu, čo by teda podkladové bázy pod makeup zaručiť mali. Čiže tým pádom je nepoužiteľná a to som ju skúšala s viacerými značkami a typmi makeupov. Jediné čo vám táto báza zaručí je hydratácia, čiže by som ju skôr označila ako hydratačný krém a nie bázu pod makeup.

Zmatňujúci krém Oriflame - Pure Skin Mattifying face lotion

Doma mám pomerne dosť produktov tejto značky a aj keď väčšina na ňu nadáva, tak ja si za niektorými produkty stojím a nemám problém si ich obhájiť (ako napr. ich hubky na makeup, matné rúže, pigmenty, kozmetika na starostlivosť o nohy atď....). No tento krém je opäť krok vedľa respektíve vôbec nespĺňa to, čo by mal podľa popisu zabezpečiť. A tým je to, že tento krém je určený pre mastnú a zmiešanú pleť a mal by dokonale zmaniť pleť. Ja moc mastnú pleť nemám, ale mastí sa mi T-zóna, tak som si povedala, že to skúsim, keďže ine produkty z tejto rady sú podľa mňa celkom fajn. Ale tento krém vám absolútne nič nezmatní a to som ho používala dosť dlho nato, aby som toto mohla s kľudným svädomím napísať. Na druhej strane mám rada jeho jemnú, nenápadnú vôňu a že pleť príjemne hydratuje, ale nie je to zas žiaden hydratačný zázrak.

Laky na nechty Catrice

Nie som síce žiaden maniak na laky na nechty a prežijem to, keď ich nalakované nemám, ale keď si ich nalakujem ocenila by som, aby mi lak na nechtoch vydržal aspoň 3 - 4 dni (samozrejme žeby som bola vďačná aj za viac dní, ale veru taký lak som ešte nenašla nech používam hociaké podlaky, nadlaky a iné vylepšováky). Značku Catrice v mojej zbierke moc nenájdete (tak isto ako aj essence, s-he, Dermacol, alverde a podobne). Hovorím si, že som už z týchto značiek vyrástla a neviem im už nejako prísť na chuť, aj keď verím, že ste s niektorými ich produktmi veľmi spokojné. Čo sa týka lakov, mala som ich doma viac, lebo predsa len majú pekné odtiene a sú za dobrú cenu (tak isto aj ako laky od essence). Laky som, ale posunula ďalej, pretože mi nevydržia na nechtoch asi ani celý deň a v tom zmysel nevidím. Potom si zo mňa kamošky robia srandu, že chodím večne so zošúchaným lakom a ja som v tom predsa nevinne ;-)

Gél na čistenie štetcov - Real Techniques Brush cleansing gel

Toto bolo pre mňa asi najväčšie sklamanie z vyššie spomenutých produktov. Asi cca 2 roky som na čistenie štetcov nepožívala nič iné len mydielko od Makeup Revolution. Ale povedala som si, že keď už mám ZOEVA štetce doprajem si niečo trošku drahšie. Tak som si na pinkpanda.sk objednala tento čistiaci gél, ktorý stojí do 10. Myslela som si, že keďže sa jedná o značku, ktorá predáva štetce, ktoré mnohé z vás používajú, tak že ich čistič bude topka! Neviem či som dostala nejaké staré balenie, alebo kde nastala chyba, ale obyčajný detský šampón vyčistí štetce od makeupu, korektoru a inej tuhšej kozmetiky, ako tento gél. On ich v podstate nevyčistí vôbec, štetec od makeupu zostal vždy po očistení zafarebený so zvyškom makeupu. Gél síce príjemne vonia a pení, ale proste nečistí čím pre mňa stráca zmysel ho používať. Plus je vo veľmi tvrdej fľaštičke a dosť ťažko sa z nej produkt dostáva. Takže som sa opäť vrátila k mojmu milovanému mydielku od MUR, ktoré mi štetce od makeupu a korektoru vyčistil na prvý krát.

Komplaktný púder Bronx 

Púder som si kupovala v lete minulý rok, kedy som potrebovala niečo tmavšie, keďže som bola opálena a Bronx tuším vtedy niekedy bolo uvedené, ako nová značka vo fann parfumérii. Neviem posúdiť aké sú ich ostatné produkty, lebo som ich neskúsila, ale tento púder je rozhodne asi najhorší aký som kedy mala. Púder hrozne práši (skúšala som si ho naniest na tvár 3 rôznými štetcami a nerada si púder nanášam labutienkov, ktorá vlastne k tomuto púdru ani nebola) a robí veľké fľaky na pleti. Skúšala som ho využiť aj ako bronzer, ale keďže robí fľaky je nepoužiteľný aj v tomto. Cenu tohto púdru je 11€.

Umelé mihalnice z Aliexpress

Ako viete ja si mihalnice z Ali veľmi rada objednávam a podľa instagramu viem, že nie som sama. Aj keď v poslednej dobe som opatrná, ale to je už téma na iný článok. Skúsila som z Ali už veľa mihalníc v rôznych cenách, tvaroch a od rôznych predajcov a väčšinou som bola spokojná. Čo sa týka, ale týchto sú to najhoršie umelé mihalnice aké som kedy mala. Na prvý pohľad vypadajú fajn a na dotyk sú jemné no je vidno, že je to riadna umelina (zato nekupujem mihalnice ani v dmke, lebo tie čo tam majú mám pocit, že sú v takej kvalite a tak umelé asi ako tieto), čo často krát na obrázku na Ali nevypadá. Tieto mihalnice sa nedajú nijako nalepiť, veľmi ťažko sa ohýba oblúčik mihalníc a ak drží na jednej strane oka, tak odlepuje sa od druhého a to si myslím, že v lepení mihalníc nie som žiadny amatér. No proste celé zle. Ich cena bola 0,58€, takže to moju peňaženku nebolelo.

9 komentárov:

  1. Moc pekne spracovaný článok Zuzka :). Z týchto produktov mám skúsenosť len so Sleek tekutým matným rúžom, ktorý som skúšala už dávnejšie. Posunula som ho ďalej, lebo sa mi s jeho plochým aplikátorom vôbec dobre nepracovalo a pomerne dosť pery vysušoval. Z tekutých matných rúžov som si inak najviac obľúbila Matte Mania rúže od Dermacolu :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne ♥ Vidíš to som aj zabudla spomenúť, že ten aplikátor stojí tiež za nič. Od Dermacolu som rúž zatiaľ ešte neskúšala,a keďže mi od tejto značky zatiaľ nič čo som skúsila nesadlo, tak sa obávam toho, že aj ten rúž by bol ten prípad :-/

      Odstrániť
  2. pekný článok, veľmi sa mi páči ta farba rúžu od Sleek, ale ako som sa dočítala nieje moc dobrý, no škoda :/ a taktiež si objednávam mihalnice z Aliexpressu ale zatiaľ som spokojná ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ♥ Farba je fakt krásna, ešte som zatiaľ nenašla takú farbu v inom rúži, ale stále pátram :-D

      Odstrániť
  3. Rúž od Sleek mám doma tiež jeden, svetlejší odtieň, ale mne vadí, že dosť pery vysušuje. Laky od catrice mám len dva a držia na nechtoch veľmi dobre, aj niekoľko dní, ale bude to tým, že obsahujú trblietky. :)

    Ledyms Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môže byť, že to bude tými trblietkami. Ja mám doma tiež trblietkový od essence a ten vydrží aspoň 3-4dni, ale ostatné som dala preč tie nevydržali skoro nič :-)

      Odstrániť
  4. Takéto články mám veľmi rada, aspoň sa dozviem čo radšej nekupovat.
    Ja mám od Bronx-u sadu na obočko a tá je super musím povedať:)
    The Noela

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ako som napísala tento článok prišlo mi veľa rôznych názorov na značku Bronx, ale je jasné že každému vyhovuje niečo iné :-)

      Odstrániť
  5. Anonymný6/17/2018

    Uzitocna recenzia...ja mam tiez tekuty ruz od Sleeku a ja som celkom spokojna narozdiel od matneho ruzu od Bronxu...to je jedna katastrofa. Odtien nadherny, ale po jednej aplikacii si pery regenerujem aj tyzden. A vydrz, hrozna...na perach sa supinkuje. Az sa bojim kupit si nieco od tej znacky. Julia

    OdpovedaťOdstrániť