2/15/2017

Štetce na tvár

Tento článoček bude trošku iného charakteru, ako tie predošlé. Rada by som vám poradila, ktorý štetec na tvár sa na čo používa. Aj keď je to už asi väčšine makeup maniačkám jasné, tak nikdy nie je zlé si to zopakovať. 


Každá maniačka, by vo svojej zbierke štetcov na tvár mala mať minimálne 4 štetce a to: štetec na makeup, korektor, púder, lícenku/bronzer (čiže vlastne 5).



Štetec na púder


Býva väčšinou veľký, hustý a zaoblený. Je dôležité, aby sa vám z neho neprášilo, lebo nie je nič prijemné, keď máte púder všade okolo vás (ako napríklad na tmavých nohaviciach, keď sa ráno ponáhľate). Samozrejme, nemal by ani plznúť (čo by nemal žiaden štetec bez ohľadu nato, na čo je). 


Štetec na makeup


Štetcov na makeup je veľa druhov. Je len na vás aký vám bude vyhovovať. Mne najviac vyhovujú tieto ploské, zaoblené. Ale sú aj gulaté rovné a rôzne iné. Treba skúsiť, čo vám sadne a s čím sa vám bude dobre pracovať.



Štetce na lícenku/bronzer/rozjasnovač


Štetce na lícenku či bronzer sú väčšinou do šikma vytvarované, aby vedeli pekne zvýrazniť líniu lícnej kosti a každú líniu líčka. Samozrejme je doležité, aby tá línia nebola viditeľná ako taká čiara, ale aby išla línia "dostratena". Štetec ten mierne zaoblený ja používam na rozjasňovač pod okom,teda nad lícom.


Štetec na korektor


Je to ploský štetec oválného tvaru. Najskôr korektor nanesiem týmto štetcom, nechám troška zaschnúť a potom dokončím makeup blendrom=hubkou.


Tieto 4 štetce používam na kontúrovanie. Prvé dva zľava/zhora používam na kontúrovanie nosa pomocou práškovej palety na kontúrovanie, alebo s bronzerom. Tretím nanášam rozjasňovač na noštek. A posledný štvrtý používam tiež na kontúrovanie, ale s tuhými produktami na kontúrovanie.


Tento štetec používam na nanášanie transparentného púdru pod očami a pod lícnými kosťami. Ale dobre sa s ním nanáša aj makeup pod oči.


Posledný štetec tzv. hebúšik (pozdravujem Majušku) ja používam na oprášenie tieňov pod očami (stane sa), ale aj na nanášanie bronzeru na lícne kosti.

Snáď vám môj článok pomohol :-) Nabudúce štetce na oči ;-)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára